Bildterapi och kvinnomyt på Österlen 2015!

VÄLKOMMEN till Bild- och Mytvecka på Österlen 2015!

DSC02266 C.A.bild1 ©JH

Tid: 20-24 juli 2015 Pris: 8.000:- Kost och logi ingår 

Deltagareantal: max 12   

Sommarvecka i Gaias tecken där vi utgår vi från de stora Gudinnekulturerna i det antika Grekland och Sumer. De Gudinnor som vi kommer att bekanta oss med under veckan är bl.a. Lilith: Frihetsgudinna, Inanna: Jord och Himmelsdrottning, Demeter: Modergudinna, Persefone: Jungfrugudinna.

Vi djupdyker i de Eleusinska mysterierna och lyssnar till kvinnomyter, antikens poeter och det gamla Sumers kärleksskildring av gudinnan Inannas livsberättelse. Vi befattar oss med Gudinnekulturerna genom målning som föregås av meditation och koncentration på kropp och andning.

Målningssessionerna kombineras med processanalys av de målade bilderna. Processanalys är en strukturerad form för samtal och bearbetning, processanalys sker med samtliga målningar som görs under veckan. Den bildterapeutiska metod som används är almametoden, se min bok: ”Bildterapi enligt Almametoden”, Solrosens Förlag 2002. Metoden bygger på C.G. Jungs psykoanalytiska teori, D.W. Winnicotts objektrelationsteori, religionsfilosof Martin Bubers tankar och zenbuddism.

I avgiften ingår allt material för målning, men ta med skiss/teckningsblock och pennor/akvarellpennor för ev. teckning och målning i naturen! Dessutom ingår: logi, 4 frukostar, lunch tisdag-torsdag samt kvällsmat måndag-torsdag.  VÄLKOMMEN!

DSC04161 ???????????????????????????????

Se tidigare blogginlägg om hur mytveckorna kan bli!

VÄLKOMMEN!

©JANET HAAPAR

Text och Foto

Leg.psykoterapeut, bildterapeut, fotoförfattare

Medlem i RCP, Riksföreningen Psykoterapi Centrum; SRBt, Svenska Riksförbundet för Bildterapeuter; SFF, BisS, Bildterapeuter i södra Sverige, Svenska Fotografers Förbund, fotoförfattare samt Skånes Författarsällskap

Ateljé för Bildterapi AB finns på facebook

046-139834, 0414-26283, bildterapi@telia.com, www.bildterapi.com

 

Det här inlägget postades i Almametoden, Arketyper, bildterapi, C.G Jung, Janet Haapar, Jungiansk Bildterapiutbildning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s