Inför 2014

Jungiansk Bildterapiutbildning på Österlen

 Goda Helger!

Bästa utbildningsdeltagare!

Tider inför nästa år: 28-30 mars då ska vi fördjupa oss i Jungs begrepp ”Aktiv Imagination” som är hans metod för inre bildupplevande . Jag kommer att utgå från Marie-Louise von Franz tolkningar av Jungs teori och visa en process med bilder som är gjorda utifrån AI.

16-18 maj ska vi börja med målning på fredag eftermiddag, på lördag – söndag kommer Iréne Stenvatten och dansar rituell dans med oss. Ofta blir det utifrån sago och/eller mytteman.

23-27 juni ska vi ägna oss åt drömmar. Vi kommer att fördjupa oss i egna drömmar, alltifrån drömmar som återkommit under lång tid till drömmar som kommer under veckan som vi är tillsammans. Vi ser på en serie bilder som är målade av en klient under en vecka när hon befattade sig med en traumatisk barndomsupplevelse som återkommit under hela hennes liv genom att samma dröm återupprepats. Målning av drömmar, strukturerade samtal och analys av drömmar.

21-25 juli kommer vi att gå in i Antikens mytologi, Sumerisk kvinnomyt, Nordiska sagor och de berättelser som ni i gruppen vill befatta er med. Jag har studerat antikens religioner vid Uppsala Universitet och tycker att det är väldigt roligt att följa de parallellprocesser som så tydligt visar sig när man ”går in i” upplevelsen av en antik kvinnomyt. Tiden står still, vi delar mer än vad vi tror av det esoteriskt kvinnliga!

19-21 september ska vi befatta oss med Alkemistisk symbolik i bilder.  Det här blir spännande! Jag tror att jag är den ende som har akademiska poäng i Alkemi på Psykologiska Institutionen i Lund! Studier av Jungs verk om Alkemi ingår i mina forskarutbildningsstudier. Ni kommer att få se hur det alkemistiska symbolspråket kan användas i bildterapeutiskt arbete, hur de olika färgernas system enligt alkemister, kan jämföras med en psykoterapeutisk/bildterapeutisk process från kaos till struktur.

21-23 november är en sammanfattande och avslutande gång.

Jag ser fram emot att träffa er igen på det nya året!

En riktigt God Jul och så småningom ett spännande Nytt 2014!

Önskar

Janet Haapar

046-139834, 0414-26283

Annonser
Det här inlägget postades i Almametoden, Arketyper, bildterapi, C.G Jung, Janet Haapar, Jungiansk Bildterapiutbildning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s